Voor wie?

Kruiswerk voor U, gemeente Rucphen is vanaf 1 januari 2014 een volledig zelfstandige vereniging die actief is in de Kerkdorpen Rucphen, Schijf, Sprundel en Zegge.

In het verleden was de Kruisvereniging een vereniging gericht op het verzorgen van zieken en gewonden, en de preventie van ziektes maar met de komst van de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) zijn deze taken door die wetgeving overgenomen door de Thuiszorginstellingen.

Omdat de Kruisverenigingen een grote goodwill had onder haar leden wilden men lid blijven en dat is toen gerespecteerd.
Hierdoor waren de plaatselijke kruisvereniging nog steeds verantwoordelijk voor de leden en zochten naar alternatieven omdat reguliere zorgverlening niet meer van toepassing was.

Veranderende wetgeving

Door de veranderende wetgeving in de laatste drie jaar en dan spreken we over de ouderenzorg, de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning), jeugdzorg, participatiewet is er nu een belangrijke rol komen te liggen voor Kruiswerk voor U, gemeente Rucphen als belangenbehartiger.

Naast de voordelen en hulpverlening op het gebied van uitleen zorghulpmiddelen en een mooi servicepakket van kortingen. Lees hierover meer op de pagina "Ontdek meer over over Kruiswerk voor U" gaan wij ons ook toeleggen op preventieve gezondheidszorg. Wij gaan jaarlijks per kerkdorp testdagen organiseren voor bloeddruk, cholesterol en suiker. Daarbij gaan we ook voorlichting geven over hoe men langer fit kan blijven.

Vervolgens geven voorlichting over de nieuwe wetgeving en waar nodig begeleiden en ondersteunen wij onze leden bijzorgvragen. In samenwerking met onze partners Medicura en Timmersmedizorg geven  we ook voorlichtingen over het "senior-proef" maken van woningen, aanpassingen en gemaks voorzieningen.

Word lid van Kruiswerk voor U

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Heeft u besloten lid te worden dan kunt u vanuit het rechter blok hiernaast u meteen inschrijven.

Contact

Heeft u vragen of wilt u graag meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 06-83337735

Word ook lid!

Voor slechts € 15,00 per jaar bent u lid van Kruiswerk Rucphen.