De Wijkzuster

ontdek de verschillen

"Zuster" zeggen de ouderen tegen de wijkverpleegkundige die om wat voor redenen dan ook bij onze leden op bezoek komt. Maar zoals iedereen gaat ontdekken is dat wel een beetje veranderd. Het is niet meer zoals vroeger maar in een nieuw jasje.

De verpleegkundige in de wijk of de wijkverpleegkundige.... Er is wel een verschil. Wij hebben te maken met wijkverpleegkundigen die hulp bij de mensen thuis verleent, voorlichting geeft, mensen begeleidt bij psychosociale problemen en verpleegkundige diagnoses stelt.

Bij het verlenen van verpleegkundige hulp kun je denken aan taken zoals het meten van bloeddruk, het geven van een injectie (diabetici) of het aanleggen van een infuus. Ook het verzorgen van wonden, het verschonen van verbanden en het toedienen van medicijnen horen bij de werkzaamheden.

De mensen die bezocht gaan worden zijn bijvoorbeeld herstellend van een operatie, (langdurig) ziek of hebben door een handicap verpleegzorg nodig. Daarnaast stimuleer je deze mensen om zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen.

Als wijkverpleegkundige sta je ook in contact met de huisarts en geeft een seintje wanneer men ziet dat de gezondheid van de patiënt achteruit gaat.

    

Word ook lid!

Voor slechts € 15,00 per jaar bent u lid van Kruiswerk Rucphen.

Menselijke zorg is zorgen met gevoel

Onze missie is uw welzijn

Kruiswerk voor Rucphen gaat weer terug naar de oorsprong. Solidariteit was en wordt weer de basis van onze kruisvereniging. Samen in de dorpen zorg, hulp en begeleiding organiseren is de doelstelling voor de eerstvolgende jaren.